Nemultumirea unui numar tot mai mare de maghiari fata de regimul Viktor Orban se rasfrange si asupra aliatilor sai politici. Fotografia principalului consilier politic al lui Orban in timp ce purta o geanta Gucci de lux si un costum al aceluiasi brand a starnit furie in randul opozantilor premierului maghiar, scrie Politics.hu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, consilierul politic Arpad Habony a fost numit de presa "somerul miliardar", pentru ca el nu are contract de consiliere nici cu Guvernul Ungariei, nici cu partidul de guvernamant, ceea ce face ca sursele averii sale sa fie complet necunoscute.

El a fost fotografiat saptamana trecuta cu o geanta Gucci (pret 1.500 euro) in timp ce trecea nepasator pe langa un grup de protestatari care cereau oprirea taierii cheltuielilor sociale. La o zi distanta, Habony a fost fotografiat pe aeroportul Heathrow din Londra imbracat intr-un costum Gucci estimat la 2.000 de euro.

Reamintim ca presiunea populara asupra guvernului Orban a inceput sa creasca in ultimele luni, iar proteste saptamanale au loc in Budapesta si alte mari orase. Orban este acuzat de opozanti de limitarea unor libertati cetatenesti si de adoptarea unor masuri economice impopulare, precum taxa pe internet sau taxa pe sapun si detergent. Mai mult, guvernul Orban a intrat intr-o confruntare fatisa cu SUA, compensata de apropierea de Moscova.