Negocierile de pace intre rebelii pro-rusi si autoritatile de la Kiev vor avea loc miercuri si vineri la Minsk, a anuntat luni presedintele ucrainean Petro Poroshenko, dupa o convorbire telefonica cu sefii de stat rus, german si francez, transmite AFP.

"Sefii de stat au convenit ca urmatoarele reuniuni ale grupului tripartit de contact (compus din Ucraina, Rusia si OSCE) la Minsk sa aiba loc miercuri si vineri in aceasta saptamana", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul presedintiei ucrainene.

Un comunicat al presedintiei franceze nu mentioneaza in schimb nicio data, dar face apel la realizarea "de urgenta" a unor progrese concrete pentru punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk din luna septembrie. Aceste acorduri prevad in special crearea unei linii de demarcatie, retragerea armelor grele de pe front si schimburi de prizonieri.

Un oficial separatist al autoproclamatei Republici Populare Donetsk responsabil de negocierile cu Kievul, Denis Pushilin, a declarat la randul sau ca rebelii sunt pregatiti sa participe la viitoarele reuniuni de la Minsk.

"Este important sa gasim compromisuri la masa negocierilor, nu cu armele", a afirmat el, citat de agentia rusa Interfax.

Un reprezentant al autoproclamatei Republici Populare Lugansk a afirmat de asemenea ca este pregatit sa mearga la discutii daca va fi invitat.