Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a calificat drept "tradare" eforturile pentru promovarea controlului nasterilor si a sustinut ca o femeie trebuie sa aiba cel putin trei sau patru copii, pentru a asigura "intarirea" natiunii, scrie AFP.

Erdogan a facut aceste afirmatii duminica, cu ocazia casatoriei fiului unuia dintre cei mai apropiati aliati ai sai, omul de afaceri Mustafa Kefeli.

"Unul sau doi (copii) nu sunt de ajuns. Pentru a ne intari natiunea, avem nevoie de o populatie mai numeroasa si mai tanara. Avem nevoie de toate astea pentru a aduce Turcia la nivelul civilizatiilor moderne", a spus acesta, in fata tinerilor casatoriti.

"In aceasta tara", opozantii "s-au angajat in tradarea controlului nasterilor de ani de zile, incercand sa usuce generatia noastra", a apreciat presedintele turc.

"Unul (copil), este sinonim cu singuratatea, doi cu rivalitatea, trei cu echilibrul si patru cu belsugul. Si Dumnezeu are grija de restul", a continuat acesta, potrivit agentiei de presa Dogan, care a publicat si o inregistrare video in acest sens.

Presedintele turc nu este la prima afirmatie de acest gen. El declarase in trecut ca femeile trebuie sa aiba trei copii si a provocat furia feministelor in noiembrie cand a afirmat ca femeile nu sunt egale cu barbatii.

Erdogan, care are doua fete si doi baieti, a cerut inclusiv limitarea dreptului la avort.

Populatia Turciei a cunoscut o crestere exponentiala in ultimii ani, ajungand in prezent la peste 76 de milioane de locuitori.