Udo Jurgens, un cantaret compozitor vedeta a lumii germanice, a murit duminica dupa-amiaza de o criza cardiaca la varsta de 80 de ani, a anuntat echipa sa de colaboratori intr-un comunicat, informeaza AFP, citat de Agerpres. El a inceput sa se simta rau in timp ce se plimba in mediul rural in cantonul Thurgau din nord-estul Elvetiei. Acest austriac din nastere, care a obtinut de asemenea cetatenia elvetiana in 2007, a fost imediat spitalizat la Munsterlingen dar nu a mai putut fi reanimat.

Udo JurgensFoto: Captura Youtube.com

Directorul sau de turneu Freddy Burger si orchestra lui Pepe Lienhard s-au declarat "socati de moartea brusca a unui prieten si unui mare artist dupa succesul triumfal al ultimului sau concert" pe Hallenstadion din Zurich la 7 decembrie, precizeaza comunicatul.

Pe parcursul carierei sale, Udo Jurgens a compus peste o mie de melodii dintre care multe titluri de succes, a realizat cincizeci de albume si a vandut peste 100 de milioane de discuri.

El si-a inceput cariera in anii 1950 si in 1966 a castigat concursul Eurovision din Luxemburg cu cantecul "Merci cherie".