Negocierile de pace dintre Kiev si rebelii prorusi, desfasurate in prezenta unor reprezentanti ai Rusiei si OSCE, ar putea avea loc "duminica sau luni", la Minsk, a anuntat vineri presedintele Francois Hollande, la Bruxelles, potrivit Mediafax.

"In urmatoarele zile, voi putea confirma. Vom continua sa vorbim cu presedintele (Vladimir) Putin, cu presedintele (Petro) Porosenko si cu Angela Merkel", a anuntat Hollande, dupa un summit european la Bruxelles, amintind ca a vorbit la telefon, marti, atat cu presedintele rus, cat si cu cancelarul german.

Presedintele ucrainean a spus miercuri ca "spera" ca Grupul de contact se va reuni duminica viitoare la Minsk pentru a avansa catre sfarsitul crizei din estul Ucrainei.

"Vrem sa (...) avansam repede, sa se inregistreze noi progrese pana la sfarsitul anului si apoi mai multe anul viitor", a adaugat Hollande, cerand ca "toate dispozitiile de la Minsk sa fie puse in aplicare".

O reuniune la Minsk a fost initial programata pentru 9 decembrie, data intrarii in vigoare a unui nou armistitiu pentru conflictul care dureaza de opt luni si s-a soldat cu 4.700 de morti.

Dar, in pofida incetarii focului, aceasta reuniune nu au mai avut loc.