Presedintele rus Vladimir Putin, de obicei foarte discret in ceea ce priveste viata sa privata, a surprins pe toata lumea joi, cand a marturisit ca e indragostit, in timpul traditionalei sale conferinte anuale de presa, relateaza AFP.

Alina KabaevaFoto: Captura YouTube

In aprilie 2013, Putin si-a anuntat public divortul de sotia sa Liudmila, dupa 30 de ani de casnicie.

"Un prieten european, un mare lider, m-a intrebat anul trecut", a inceput sa povesteasca presedintele rus, inainte de a reda dialogul:

"-Esti indragostit?

L-am intrebat:

'Adica?'

Mi-a raspuns:

'Adica iubesti pe cineva?'

I-am raspuns:

-'Da'

- 'Si esti iubit, la randul tau?'

- 'Da'

- 'Atunci, cu atat mai bine'

Si a baut un pic", a spus Putin, in rasetele ziaristilor. "Totul merge bine, nu va faceti griji", a comentat omul forte al Rusiei.

Presedintele rus vorbeste foarte rar despre viata sa familiala si sentimentala, subiectul fiind tabu pentru presa rusa, care ii atribuie insa o relatie cu fosta campioana olimpica la gimnastica rusa si directoarea unui important grup media pro-Kremlin Alina Kabaeva.

Singurul ziar - Moskovski Korrespondent - care a incalcat aceasta regula in 2008, lasand sa se inteleaga ca Putin a divortat in secret pentru a se casatori cu Alina Kabaeva, s-a inchis la putin timp dupa aceea.

"Exista o viata privata in care nimeni nu se poate amesteca. Am avut intotdeauna un sentiment negativ fata de cei care, cu nasul lor plin de muci si cu fantasmele lor erotice, se amesteca in viata altora", spunea atunci Vladimir Putin.

Cu exceptia Raisei, sotia ultimiului lider sovietic, Mihail Gorbaciov, nevestele barbatilor care care au condus Rusia au ramas tot timpul in umbra.

Casnicia fericita a liderului revolutiei bolsevice, Vladimir Lenin, cu Nadejda Krupskaia era un fapt necontestat in Rusia sovietica.

Putini rusi stiau despre legatura romantica a acestuia cu o femeie casatorita, Inesa Armand.

Viata privata a tarilor Rusiei era de asemenea foarte bine protejata inainte de revolutia din 1917.

Tarul Nicolai al II-lea era prezentat ca un sot si tata devotat, in ciuda legaturii acestuia cu balerina Matilda Kshesinskaia.