Comisia Europeana este ingrijorata de evenimentele recente din Rusia si nu are niciun interes sa vada economia acestei tari la pamant, a declarat miercuri pentru Reuters, sub protectia anonimatului, un oficial din cadrul CE. Declaratia reprezentantului CE vine in contextul in care ministrii statelor membre UE au agreat noi sanctiuni vizand Crimeea si Rusia.

"Privim cu totii cu ingrijorare la evolutiile economice recente din Rusia", a afirmat oficialul european in cadrul unei sedinta de informare la Berlin inaintea unui summit al liderilor tarilor UE programat sa inceapa joi la Bruxelles.

"Nimeni nu este interesat ca Rusia sa intre intr-o criza economica adanca", a adaugat oficialul european.

Sanctiunile agreate de ministrii europeni vizeaza interzicerea investitiilor in exploatarile de petrol si gaze din zona rusa a Marii Negre, arata sursa citata. De asemenea, printre sanctiuni se va numara si interzicerea dreptului pentru cetatenii europeni de a finanta sau cumpara companii din Crimeea.

Masurile, agreate la nivelul ministrilor, vor fi adoptate de sefii de stat si de guvern reuniti in Consiliul European de la finalul acestei saptamani, mai arata Reuters.