Politia din Hong Kong a dat joi manifestantilor pro-democratie un termen de 30 de minute sa paraseasca principala zona de protest din fosta colonie britanica, avertizandu-i ca in caz contrar risca arestarea, relateaza AFP.

"Dupa o jumatate de ora, politia va institui un cordon in jurul zonei ocupate", a declarat un oficial din cadrul politiei, Kwok Pak-chung.

"Politia va actiona pentru a dispersa sau a aresta pe oricine refuza sa plece" dupa expirarea acestei perioade de timp, a adaugat el.

Autoritatile au inceput joi dimineata sa demonteze baricadele din cartierul de afaceri Admiralty, principala zona ocupata de protestatari in apropiere de sediul puterii in teritorul aflat sub tutela chineza.

Aceasta operatiune are loc dupa o decizie a Inaltei Curti de Justitiei sesizata de comercianti si companiile de transport in comun.

Ofiterii judiciari au citit ordinul de evacuare a manifestantilor care si-au facut tabara in aceasta zona din data de 28 septembrie, cerandu-le sa plece voluntar, riscand in caz contrar sa fie arestati.