Parlamentarii Fidesz sustin o propunere a unui primar din Ungaria prin care testele anti-drog devin obligatorii pentru tineri, politicieni si ziaristi, a anuntat luni Antal Rogan, seful grupului parlamentar al Fidesz, citat de politics.hu.

Anuntul vine dupa ce Mate Kocsis propusese, in cursul week-end-ului, ca toti tinerii cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, politicienii si ziaristii sa fie supusi anual unui test anti-drog.

Antal Rogan a afirmat luni, intr-o conferinta de presa, ca o astfel de idee va ajuta autoritatile sa lupte impotriva traficului de droguri. Propunerea legislativa prevede ca, in cazul minorilor, parintii vor fi informati despre rezultatele testului, fara a se trece la actiuni in justitie.

In ceea ce priveste testele pentru politicieni si ziaristi, un purtator de cuvant al partidului de guvernamant a precizat ca vor avea loc consultari cu ministerul Justitiei pentru a se ajunge la un punct de vedere.

In replica, membrii organizatiei de tineret a partidului de opozuitie Coalitia Democratica a trimis luni opt mostre de urina primarului de la care a pornit aceasta initiativa.