Printul William si sotia sa Kate au infruntat ploaia pentru depune flori marti la Muzeul dedicat atacurilor din 11 septembrie din New York, in a treia si ultima zi a primei lor vizite oficiale in Statele Unite ale Americii. William si Kate au incheiat sejurul in New York, cu o cina la Muzeul Metropolitan de Arta, destinat sarbatoririi a 600 de ani a Universitatii britanice St Andrews, unde ambii soti au studiat si unde s-au intalnit.

Pe o ploaie rece, William si Kate, adapostiti sub umbrele, s-au recules in fata cladirii din marmura neagra inainte de a vizita muzeul care pastreaza memoria celor aproape 3.000 de victime ale atacurilor al-Qaida din 2001. Cladirea, construita pe bazele fostelor turnuri gemene ale World Trade Center, este langa noul zgarie-nor One World Trade Center.

Ducesa de Cambridge a stralucit intr-un platon de culoarea ciresului al brandului de lux Mulberry pe care cunoscatorii l-au evaluat imediat la 2 355 de dolari. Kate, insarcinata in cinci luni cu al doilea copil, era coafata simplu, purtand parul intr-o coada de cal.

Cuplul apoi a mers in cartierul SoHo ca sa se intalneasca cu tineri artisti. La cina in onoarea aniversarii Universitatii cuplului regal, soprana Renee Fleming a cantat piesa de Craciun "Have Yourself a Merry Little Christmas".