Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a spus luni liderilor religiosi ca Turcia si Islamul se afla sub atacul mass-mediei internationale si a cerut o mai mare reprezentare pentru musulmani pe scena politica mondiala, relateaza agentia DPA, citata de Agerpres.

"Am fost supusi unor atacuri mediatice si suntem in continuare atat la nivel national, cat si international", a spus Erdogan la Ankara in timpul unui discurs rostit in fata oficialilor religiosi.

"Punem intrebari care nu au fost puse in ultimii 200 de ani si anume de ce ne vizeaza lumea", a mai spus el.

Erdogan a declarat ca el insusi s-a aflat sub presiune pentru remarcile sale recente ca egalitatea intre barbati si femei este impotriva naturii si ca exploratorii musulmani au descoperit America cu sute de ani inaintea lui Cristofor Columb.

"Stiu ca vor scrie despre asta maine si ca ma vor ataca", a mai spus el, adaugand ca "ne vor ataca cu mass-media internationala, cu scriitorii lor, cu actorii, politica, cu orice pot folosi. Ne vor ataca cu falsi oameni religiosi pe care i-au hranit si i-au crescut", a mai spus el.

Erdogan, ales in functie in luna august dupa ce a servit ca premier timp de 11 ani, denunta Consiliul de Securitate al ONU pentru neincluderea natiunilor musulmane.

"Nu exista nicio reprezentare pentru lumea islamica. Acestea sunt conditiile primului razboi mondial. Ele trebuie reformate", a spus el intr-un discurs aplaudat de public, format in cea mai mare parte din barbati.