Cea mai cunoscuta televiziune independenta din Rusia, TV Dozhd (Rain TV), a fost obligata sa plece din studiourile inchiriate in Moscova pentru a doua oara in doua luni, relateaza BBC News.

Totodata, o alta televiziune privata, TV2, aflata in orasul siberian Tomsk, ar urma sa fie inchisa la sfarsitul anului.

Rain TV a reluat transmisiunea luni, dintr-un apartament din Moscova, avand pe fundal o canapea.

Rain TV este postul de televiziune care a transmis in weekend dezbaterea sustinuta de Mihail Hodokovsky, unul dintre principalii critici ai lui Vladimir Putin. Discursul lui Hodorkovski a fost difuzat intr-o sala de conferinta a unui hotel din Sankt Petersburg, in ciuda unor incidente menite sa opreasca difuzarea.

Postul de televizune Rain a fost fortat sa plece din cladirea de birouri din Moscova unde se afla sediul revistei Snob, detinuta de compania Oneksim a magnatului Mihail Prokorov.

Ajunsese sa foloseasca sediul revistei dupa ce in octombrie a fost nevoit sa paraseasca sediul sau din aceeasi cladire, intrucat proprietarul a refuzat sa prelungeasca perioada de inchiriere.

Sustinatorii Kremlinului au cerut in repetate randuri inchiderea televiziunii care a devenit cunoscuta odata cu protestele antiguvernamentale din Moscova din 2011, intrucat contesta linia oficiala a regimului.

Pe de alta parte, TV2 functioneaza din 1992 si este una dintre cele mai vechi televiziuni private din Rusia si una dintre putinele televiziuni independente politic.

Compania televiziunii de stat, care ii transmite semnalul, a anuntat ca nu ii va mai extinde licenta de transmisie.