Opt civili si doi soldati ucraineni au fost ucisi in estul separatist din Ucraina, dupa o noapte tensionata, la doua zile dupa intrarea in vigoare a unui armistitiu si de la debutul negocierilor de pace intre armata si rebelii prorusi, relateaza AFP.

Doi militari ucraineni au fost ucisi si alti opt raniti in ultimele 24 de ore, a anuntat Andrii Lisenko, un purtator de cuvant militar.

In plus, trei civili au fost ucisi, iar alti zece raniti, in noaptea de sambata spre duminica, in bastionul rebel Donetk, unde explozii si tiruri sporadice se auzeau duminica dimineata, potrivit autoritatilor municipale.

La Avdiivka, in regiunea Donetk, un obuz a cazut pe un post de politie, ranind doua persoane.

Guvernatorul pro-Kiev al regiunii rebele Lugansk a anuntat, pe de alta parte, ca doi civili au fost ucisi in satul Kriakivka, dupa ce un obuz a cazut in curtea unei case. Cel putin sase civili au fost ucisi, potrivit guvernatorului, de la inceputul saptamanii, in regiunea Lugansk.

Autoritatile au anuntat duminica moartea altor trei civili, astfel ca bilantul a crecut la opt in ultimele 24 de ore.

Observatorii OSCE au anuntat ca mai multe convoaie - de 60 de camioane in total - fara semne de identificare, se indreapta catre Donetk, dinspre orasul Sahtarsk, aflat de asemenea sub controlul rebelilor.