Rusia nu este o tara homofoba, spre deosebire de anumite state americane, s-a aparat vineri presedintele rus Vladimir Putin, care si-a reafirmat mottoul "o familie traditionala, o familie sanatoasa".

Vladimir PutinFoto: Agerpres / Tanjug

"Cei care incearca sa ne puna o eticheta (de tara homofoba) sunt exact cei care fac din orientarea sexuala netraditionala un delict penal", a declarat presedintele rus, potrivit Mediafax.

Vladimir Putin se referea la anumite state americane in care homosexualitatea ar fi un delict, relateaza Itar Tass.

Casatoria intre persoane de acelasi sex este legala, in prezent, in 34 dintre cele 50 de state americane.

Rusia, o tara in care homosexualitatea era considerata o crima pana in 1993 si o boala mentala pana in 1999, a adoptat anul trecut o lege care pedepseste orice act de "propaganda" homosexuala in fata minorilor si de pedofilie cu amenda si inchisoare.

Aceasta lege a provocat, atunci cand a fost adoptata, critici dure din partea Occidentului.

"Recunoastem si nu aducem atingere drepturilor minoritatilor sexuale", a dat asigurari Putin, care a facut aceste declaratii intr-o intalnire cu membri ai Comitetului prezidential pentru drepturile omului.

"Dar familia traditionala, familia sanatoasa, este optiunea noastra strategica", a subliniat presedintele rus. "Una n-o exclude pe cealalta", a adaugat el.

In contextul in care adoptarea in Europa a unor legi care autorizeaza casatoria intre persoane de acelasi sex a socat Rusia, Putin si-a multiplicat atacurile vizand valori "occidentale" care, in opinia sa, sunt "decadente".