​Gruparea terorista al-Qaeda a amenintat intr-o noua postare video ca-l va ucide pe fotoreporterul american Luke Somers. Somers, avand dubla cetatenie (britanica si americana), a fost capturat de catre un grup al-Qaeda in capitala Yemenului, in septembrie 2013, informeaza Expess.co.uk.

Aripa Al-Qaeda din Peninsula Arabica a avertizat ca il va ucide pe fotoreporter daca cererile sale nu vor fi satisfacute.

Intr-o introducere de trei minute, oficialul local al al-Qaeda, Nasser bin Ali al-Ansi, a descris presuspusele crime comise de SUA impotriva lumii musulmane.

Acesta a precizat ca oficialii SUA cunosc care sunt cererile gruparii si atrag atentia ca daca acestea nu sunt indeplinite in trei zile “ostaticul american capturat de noi isi va intalni soarta inevitabila”.

In materialul video, Somers, in varsta de 33 de ani, a precizat ca desi s-a nascut in Anglia, el este cetatean american si in SUA si-a petrecut cea mai mare parte a vietii.

Acesta a adaugat ca a trecut mai bine de un an de cand a fost rapit in Sana’a si ca in acest moment cauta ajutor de orice fel care il poate scoate din aceata situatie.

El a facut apel catre cei care detin puterea sa-l salveze.

Potrivit publicatiei “National Yemen”, puscasii marini ai SUA au incercat luna trecuta sa elibereze mai multi ostatici dintr-o locatie indepartata din tara. Desi scopul acestei actiuni a fost sa-l elibereze pe Somers, ea nu s-a bucurat de succes.

Luke Somers, care a lucrat pentru BBC si Al Jazeera a fost unul dintre cei mai activi fotoreporteri din Piata Schimbarii, unde multi revolutionari s-au adunat pentru a protesta impotriva presedintelui Ali Abdullah Saleh, sef al statului vreme de 33 de ani.