O purtatoare de cuvant a unui reprezentant republican a fost nevoita sa demisioneze, luni, dupa ce le-a criticat pe pagina sa de Facebook pe cele doua fiice ale presedintelui Barack Obama, un tabu in Statele Unite, scrie Mediafax.

Purtatoarea de cuvant a republicanului Stephen Fincher, reprezentantul statului Tennessee, Elizabeth Lauten, necunoscuta publicului larg, a publicat un mesaj pe Facebook in care le critica pe Sasha, in varsta de 13 ani, si Malia Obama, de 16 ani, pentru tinutele lor si lipsa de "clasa", in timpul unui eveniment care a avut loc miercuri, la Casa Alba.

"Dragelor Sasha si Malia, stiu ca sunteti in plina adolescenta, insa faceti parte din familia prezidentiala, incercati sa dati dovada de un pic de clasa. Imbracati-va pentru a fi respectate, nu pentru a merge la intalnire intr-un bar. Si nu va imbufnati in timpul unui eveniment televizat public", a adaugat ea.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe Josh Earnest s-a declarat luni "surprins ca un agent al Capitoliului foloseste un eveniment legat de (sarbatoarea de familie) Thanksgiving pentru a-i critica pe membrii familiei prezidentiale".

"Acest incident ne aminteste ca", atunci cand vorbim in public trebuie, "sa ne alegem cuvintele cu mare atentie si sa incercam sa fim constienti de modul in care vor fi primite aceste cuvinte si mesaje", a adaugat el. Unii au apreciat ca cele doua adolescente, care au zambit in cea mai mare parte a ceremoniei, pareau sa se plictiseasca, ceea ce i-a amuzat pe mai multi comentatori si jurnalisti de la Washington.

Elizabeth Lauten si-a confirmat luni intentia de a demisiona in interviuri pentru mai multe posturi americane, printre care NBC News si Fox News, dupa un weekend de critici dure la adresa sa pe Twitter si in presa.

Presa americana nu evoca aproape deloc viata privata a celor doua fiice ale lui Obama, care traiesc la Casa Alba cu parintii lor si merg la scoala la Washington. Atacurile personale la adresa familiei prezidentiale sunt considerate tabu in Statele Unite.