Cel putin 11 cadavre decapitate prezentand urme de arsuri si de gloante au fost gasite joi pe marginea unui drum din statul mexican Guerrero (sud), in apropierea locului unde 43 de studenti au disparut la sfarsitul lui septembrie, au anuntat autoritatile locale, potrivit Mediafax.

"In aceasta dimineata (joi), (autoritatile) au gasit cadavrele a 11 persoane care, pe langa faptul ca au fost executate, au fost decapitate, iar unele dintre ele arse", pe un drum in apropiere de Chilapa, la cateva ore dupa producerea unui incident armat in zona, a anuntat pentru AFP o sursa din cadrul Guvernului statului. Un mesaj lasat langa cadavre adresat gruparii criminale Los Ardillos anunta: "Iata resturile voastre", a adaugat aceasta sursa, sub acoperirea anonimatului.

Un ofiter din cadrul politiei a precizat ca trupurile neinsufletite prezentau rani cauzate de gloante de mare calibru. Victimele pareau a avea aproximativ 20 de ani

Acest nou masacru are loc in apropierea zonei unde 43 de studenti au fost rapiti si probabil masacrati de membri ai unei grupari criminale si chiar in ziua in care presedintele mexican Enrique Pena Nieto, afectat de socul generat de aceste disparitii, urma sa faca o serie de anunturi privind restabilirea securitatii in tara.

Orasul Chilapa este situat la aproximativ 40 de kilometri de Ayotzinapa, localitatea in care isi faceau studiile cei 43 de studenti rapiti pe 26 septembrie, la Iguala, in urma unui atac comis de politia locala si membri ai cartelului Guerreros Unidos. Anchetatorii il suspecteaza pe fostul primar al orasului Iguala de instigarea acestui atac, soldat de asemenea cu sase morti.

Presupusi asasini arestati in cadrul anchetei au afirmat ca cei 43 de tineri au fost predati de catre politisti locali cartelului, care i-a impuscat si ars, apoi le-a imprastiat resturile