Biroul procurorului general a declarat miercuri ca va acuza un lider de seama al opozitiei intr-un caz de complot impotriva presedintelui Nicolás Maduro, informeazaNewYorkTimessiThe Guardian. Anuntul nu a oferit detalii in legatura cu acuzatiile aduse liderului opozitiei, María Corina Machado, dar importanti oficiali ai guvernului au acuzat-o in cursul acestuia an de organizarea unei conspiratii in scopul asasinarii presedintelui.

Maria Corina MachadoFoto: Captura YouTube

Acestia au aratat o serie de mesaje despre care sustin ca o implica pe Machado si pe alti lideri ai opozitiei.

Aceleasi surse au mai precizat ca Kevin Whitaker, fost oficial din Departamentul de Stat (acum, ambasador in Columbia), a fost implicat si el.

Machado este apropiata unui alt politician, Leopoldo López, care a fost inchis in cursul acestui an dupa saptamani de proteste impotriva guvernului.

Lideri ai Partidului Socialist aflat la putere au acuzat in luna mai ai acestui an mai multi activisti ai opozitiei, incluzand-o pe Machado, de tentativa de asasinare a presedintelui, in scopul preluarii puterii.

Maduro, un politician de stanga, care infrunta o criza economica severa, a sustinut frecvent ca inamicii sai politici comploteaza sa-l ucida sau sa-l indepardeze de la putere.

Partidul Socialist a facut deseori acuzatii despre oponentii sai, insa nu a putut dovedi cu probe aceste acuzatii.

Sustinatorii guvernului au precizat ca in 2002 opozitia a incercat destabilizarea tarii prin lansarea mai multor manifestatii la nivel national cu scopul de a-l indeparta pe Hugo Chavez.

Machado va fi acuzata oficial pe 3 decembrie, au declarat reprezentanti ai biroului procurorului general.