Rusia nu intentioneaza sa se implice in jocurile si conflictele geopolitice din lume in pofida incercarilor unor state de a o atrage in astfel de situatii, a declarat miercuri presedintele rus Vladimir Putin in cadrul unei reuniuni consacrate dezvoltarii fortelor armate ale tarii.

"Noi nu amenintam pe nimeni si nu intentionam sa ne implicam in jocurile, intrigile si, mai mult, in conflictele geopolitice, oricare ar fi acestea si oricine ar fi cei care incearca sa ne atraga" in situatii de acest gen, a subliniat seful statului rus, potrivit RIA Novosti, transmite Agerpres.

In acelasi context, presedintele Putin a insistat asupra necesitatii de a conjuga eforturile tuturor institutiilor puterii pentru a indeplini obiectivele privind apararea Rusiei, dar si a aliatilor sai. "Suveranitatea si integritatea Rusiei, precum si securitatea aliatilor sai trebuie aparate", a afirmat Putin.

Declaratiile sale intervin in contextul in care Rusia este acuzata de sustinerea militara a separatistilor din estul Ucrainei, acuzatii pe care Moscova le respinge categoric, sustinand ca ea nu este parte a conflictului din fosta republica sovietica.

De mentionat totodata ca Rusia a semnat luni un acord de alianta si parteneriat strategic cu regiunea separatista georgiana Abhazia, ce prevede in special crearea unui spatiu de aparare si securitate colectiva si formarea unui contingent militar comun. Acordul a fost denuntat de NATO si UE, iar diplomatia de la Tbilisi a atras atentia ca semnarea acestui document este practic "un pas spre anexarea" Abhaziei.