De la New York la Los Angeles, mii de persoane au manifestat marti pentru a doua seara consecutiv in Statele Unite, dupa decizia de a nu-l aduce in fata justitiei pe politistul alb care a ucis un tanar negru in Ferguson, scrie AFP.

Mai multe persoane au fost arestate la New York, unde sute de manifestanti s-au adunat din nou in Union Square si Times Square, scandand "nu exista justitie, nu exista pace", dupa ce luni seara un juriu din Ferguson (Missouri, centru) a decis sa nu inceapa urmarirea impotriva politistului care l-a ucis pe Michael Brown, 18 ani, in luna august.

Printre manifestanti se aflau studenti ai City University of New York (CUNY), membri ai Partidului Verde din Brooklyn sau asociatii de stanga si anarhisti.

Sute de oameni au iesit pe strazi in Boston, Philadelphia, Los Angeles, Washington, Newark, Seattle, Nashville, Providence sau Atlanta, unde cel putin cinci persoane au fost arestate, Pittsburg, Durham, etc., fara insa a se anunta incidente.

Politistul alba Darren Wilson, care l-a ucis prin impuscare cu sase gloante pe Michael Brown in 9 august, la Ferguson, a declarat intr-un interviu televizat ca are "constiinta linistita" deoarece i-a fost teama ca va fi ucis, si ca are sentimentul ca si-a facut bine datoria.

La Ferguson, suburbie a St Louis cu 21.000 de locuitori, circa 2.200 de militari ai Garzii Nationale au fost amplasati marti seara pentru a evita o noua seara de violente si revolte, asa cum s-a petrecut in seara precedenta.