Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi ca Rusia trebuie sa tina cont de lectiile invatate de alte state si sa nu permita izbucnirea unor "revolutii colorate" pe teritoriul sau, relateaza agentia Tass, in pagina electronica, potrivit Mediafax.

"In prezent, extremismul este folosit ca instrument geopolitic. Observam ca asa-numitele "revolutii colorate" au consecinte tragice, provoaca suferinte altor popoare, victime ale unor experimente initiate din exterior", a declarat Putin, in cursul unei sedinte a Consiliului de Securitate al Rusiei.

"Aceasta este o lectie pentru noi. Trebuie sa facem tot posibilul pentru ca asa ceva sa nu se intample niciodata in Rusia", a subliniat Putin.

In opinia presedintelui rus, promovarea ideilor extremiste intr-o tara multinationala ca Rusia va avea consecinte grave.

El a avertizat ca "provocarea unor conflicte interconfesionale si indemnurile la rasturnatea ordinii existente sunt manifestari extremiste".

Totodata, Putin a subliniat ca lupta contra extremismului nu are scopul de a limita libertatea de gandire.

"Actiunile autoritatilor ruse impotriva extremismului nu constituie o lupta contra opozitiei", a afirmat liderul de la Kremlin.

"Tara noastra este libera si democratica, iar cetatenii ei au dreptul la opinie proprie", a adaugat el.