O femeie de 38 de ani si-a dat foc luni dupa-amiaza in fata presedintiei bulgare, in Sofia, a anuntat ministerul de Interne, reamintind mai multe drame similare petrecut in 2013 in cea mai saraca tara a Europei, scrie AFP.

Victima s-a ales cu arsuri grave dar este in viata, a anuntat spitalul unde a fost internata. Nu se cunosc identitatea si motivele femeii.

Cel putin sase persoane si-au pierdut viata dupa ce si-au dat foc in public in Bulgaria, intre februarie si mai 2013, in momentul de varf al miscarii de protest impotriva coruptiei politice si a costului vietii.

Salariul mediu in Bulgaria este de 400 de euro si o familie din cinci traieste sub pragul saraciei. Potrivit unui sondaj recent, 69% dintre bulgari considera ca starea natiunii lor este "insuportabila".

Manifestarile de atunci au dus la caderea guvernului lui Boïko Borisov (centru-dreapta). Dupa un an si jumatate de instabilitate, acesta a castigat alegerile din 5 octombrie si se pregateste sa guverneze tara cu o coalitie minoritara.