Vehiculul spatial construit de compania Virgin Galactic in scopul transportarii turistilor in spatiu s-a prabusit vineri, in cursul unui zbor de testare, relateaza NBC News, citat de Mediafax. Un pilot al vehiculului spatial a murit, iar al doilea este grav ranit, dupa prabusirea navetei intr-o zona desertica din California, anunta surse citate de postul local FOX News 13.

Potrivit surselor citate, unul dintre piloti a fost gasit mort, in scaunul navetei spatiale, iar al doilea este in stare grava si a fost transporat la spital.

Vehiculul spatial construit de compania Virgin Galactic in scopul transportarii turistilor in spatiu s-a prabusit vineri, in cursul unui zbor de testare, relateaza NBC News.

"In timpul unui test, vehiculul SpaceShipTwo a suferit o defectiune grava si s-a prabusit", a anuntat compania Virgin Galactic. "Avionul WhiteKnightTwo, utilizat pentru lansarea vehiculului spatial, a aterizat in siguranta. Principala noastra preocupare o reprezinta situatia pilotilor, despre care pana acum nu exista informatii", s-a limitat sa comunice Virgin Galactic.

Potrivit unor martori, naveta a explodat imediat dupa ce pornise propriul reactor de propulsie.

Doi piloti se aflau in cabina vehiculului SpaceShipTwo. Ei erau echipati cu parasute si aveau posibilitatea de catapultare.

Conform unor surse, naveta s-a prabusit intr-o zona desertica, in apropierea bazei Mojave Air Space Port din California, de unde aparatul spatial decolase.

SpaceShipTwo reprezinta versiunea comerciala a SpaceShipOne, primul vas spatial privat care a ajuns la limita spatiului, in anul 2004, si care este in prezent expus permanent la Muzeul National al Aerului si al Spatiului din Washington. Peste 500 de persoane au facut deja rezervari pentru un zbor suborbital de cateva minute, in conditii de imponderabilitate, la bordul SpaceShiptwo, depunand deja un avans din suma de 200.000 de dolari reprezentand costul biletului.