O clasa intreaga dintr-un liceu german este investigata dupa ce elevii au inceput sa foloseasca salutul nazist (“Heil Hitler”) si sa comunice prin intermediul sloganelor naziste. Parintii si autoritatile sunt ingroziti dupa ce s-a aflat ca unii dintre cei 29 de elevi au utilizat sloganuri si alte texte naziste in timpul orelor de curs, prin intermediul aplicatiei WhatsApp, scrie Daily Mail.

Fotografii cu elevi de 14-15 ani de la o scoala din apropierea orasului Leipzig, situat in estul Germaniei ii infatiseaza pe acestia folosind salutul nazist si purtand mustata stil Hitler.

Presa locala a raportat ca elevii unei clase care studiaza la Landsberg Gymnasiums publica in mod regulat mesaje antisemite prin intermediul aplicatiei amintite si ca il lauda pe Hitler pe care il numesc “un mare om”.

Astfel de fotografii au aparut in cel mai mare cotidian german Bild, marti, infatisand indivizi utilizand salutul nazist.

Unul dintre elevi a glumit pe seama Holocaustului: "De ce s-a sinucis Hitler? Din cauza ca evreii i-au trimis factura la gaz".

Orice utilizare in public a simbolurilor, salutului si frazelor naziste este strict interzisa in Germania si incalcarea legii se pedepseste cu inchisoare de pana la 6 luni.

Toti elevii clasei amintite, ca si toti copiii din Germania, au vizitat lagarele de concentrare naziste si au invatat la orele de curs despre excesele celui de-al Treilea Reich.

Grupurile neo-naziste au inceput sa recruteze si copii in ultimii ani. Provincia Mecklenburg-Vorpommern, situata in apropierea capitalei Berlin, a inceput sa faca verificari ale angajatilor din gradinite dupa ce s-a descoperit ca unii dintre ei erau adepti ai noii drepte germane.