Un barbat a deschis focul, vineri, intr-un liceu din apropierea orasului american Seattle, ranind cel putin sase persoane, dupa care s-a sinucis, relateaza presa americana, citata de AFP. Potrivit NBC, incidentul a avut loc in cantina liceului din localitatea Marysville-Pilchuck, situata in apropiere de Seattle, in statul american Washington (nord-vest).

Atacul din MarysvilleFoto: Captura CNN

UPDATE 2 Atacatorul, a carui varsta nu a fost inca precizata, a fost identificat de presa locala si alti colegi ca fiind Jaylen Ray Fryberg, acesta fiind vedeta de fotbal a liceului. Politia, intre timp, a confirmat ca exista doua decese, iar patru persoane inca sunt internate in stare critica. Din ultimele informatii a reiesit faptul ca elevul a initiat atacul din cauza unei deceptii in dragoste, insa aceasta informatie nu este una oficiala.

UPDATE Un oficial al spitalului unde sunt internate victimele incidentului a declarat ca unul dintre raniti a decedat, in timp ce alte trei sunt in stare critica.

Un barbat a deschis focul, ranind cel putin sase persoane, dupa care s-a impuscat in cap.

Politia a confirmat faptul ca elevul care a deschis focul in liceu, a murit: "Confirmam ca exista o persoana decedata si credem ca aceasta este responsabila pentru incident. Din primele informatii se pare ca a fost un singur tragator", a declarat politistul Robb Lamoureux.

Un oficial al scolii din Marysville a declarat ca: "liceul Pilchuck din Marysville este inchis din cauza unei situatii de urgenta. Politia si serviciile de urgenta sunt la fata locului si intervin pentru rezolvarea situatiei".

Conform mai multor surse din presa locala, schimbul de focuri a avut loc in cantina scolii.

"Mancam si apoi am auzit patru focuri de arma in spatele meu. Am vazut un pistol indreptat spre o masa (...) apoi ma fugit spre iesire", a declarat un elev.