Un tanar palestinian a intrat cu masina intr-un grup de oameni aflati intr-o statie de tramvai din Ierusalim, o fetita de cateva luni pierzandu-si viata in urma ranilor provocate in urma a ceea ce pare, cel mai probabil, un atentat terorist, anunta AFP.

Copilul a fost internat intr-o stare foarte grava si nu a supravietuit.

Alte opt persoane au fost ranite, dintre care doua grav, a precizat politia, fara a fi clar daca soferul facea parte dintre acestea.

Acesta, un tanar in varsta de 21 de ani care folosea o masina inmatriculata pe numele tatalui sau, a fost oprit de un politist care a deschis focul asupra lui atunci cand incerca sa fuga, potrivit politiei.

Este vorba de un palestinian din Ierusalimul de Est, in prezent internat in spital si care mai avusese probleme cu politia, dupa cum a precizat ministrul securitatii interne, Yitzhak Aharonovich, fara a preciza insa despre ce este vorba exact.

“Soferul a incercat sa scape prin fuga si a fost atins de un glont al unui politist din Ierusalim. Primele elemente arata un atac terorist comis cu ajutorul unei masini", a spus un purtator de cuvant al politie, Luba Samri.

Guvernul a precizat ulterior ca soferul era membru al Hamas.