Un soldat canadian a fost impuscat miercuri dimineata langa Memorialul National de Razboi din Ottawa iar atacatorul a fost vazut alergand in directia cladirii Parlamentului canadian, aflata in apropiere, de unde au putut fi auzite noi focuri de arma, relateaza presa canadiana citand marturii ale unor martori oculari, potrivit Reuters. Politia l-a urmarit pe atacator care a intrat in cladirea centrala a Parlamentului. Martorii au relatat ca au auzit in jur de 30 de focuri de arma trase in interiorul cladirii Parlamentului.

Focuri de arma trase in interiorul Parlamentul canadianFoto: Captura Youtube.com

Ora 02:45Autorul atacului armat ce a avut loc miercuri in Parlamentul de la Ottawa a fost identificat ca fiind Michael Zehaf-Bibeau, un canadian de 32 de ani considerat de serviciile de informatii un "calator cu grad ridicat de risc" si caruia i-a fost retras recent pasaportul, potrivit mai multor media, citate de AFP.

Ora 22:25Premierul canadian Stephen Harper, aflat in cladire la momentul respectiv, a condamnat "atacul josnic" in care un soldat si-a pierdut viata (AFP).

Ora 20:21 Spitalul din Ottawa a anuntat ca a primit 3 pacienti, dintre care doi in stare stabila, dupa atacul de miercuri (Reuters). Ministrul canadian Jason Kenney a anuntat ca soldatul impuscat langa Memorialul National de Razboi din Ottawa a decedat. Un membrul al garzii Parlamentului a fost ranit, fiind transportat la spital.

Ora 19:40 Apararea aeriana amaricano-canadiana a fost plasata in stare de alerta, a anuntat un oficial american, citat de AFP.

Ora 18:59 Armata canadiana si-a inchis pentru public bazele din intreaba tara dupa atacul de miercuri din Ottawa asupra unui soldat. (Reuters)

Ora 18:44 Unul dintre suspecti a fost impuscat mortal, potrivit Reuters. Politia cauta alti posibili atacatori.

"In acest moment cautam activ suspecti, nu stim daca este vorba despre suspect la singular sau suspecti la plural", a declarat pentru agentia de presa citata ofiterul Marc Soucy din cadrul Politei din Ottawa.

Potrivit CBC TV, un suspect a fost impuscat mortal in cladirea Parlamentului.

Ora 18:21 Politia a comunicat ca atacatorul sau atacatorii se afla probabil pe acoperisul cladirii Parlamentului, relateaza AFP.

UPDATE Ora 18:03 Din cladirea Parlamentului canadian pot fi auzite in continuare focuri de arma, relateaza Reuters. Suspectul nu a fost inca prins.

“Un barbat a intrat in fuga in Parlament. A fost urmarit de politisti inarmati care au strigat la oameni avertizandu-i sa se adaposteasca” a declarat pentru AFP Marc-André Viau, un angajat al Parlamentului.

Acesta a numarat in jur de 20 de focuri de arma trase in Parlament.

Un cameraman de la Radio Canada a numarat, la randul sau, in jur de 50.

Mass-media locala vorbeste despre "doi barbati inarmati cu pusti de vanatoare", insa politia nu a dat deocamdata informatii pe aceasta tema.

Politia si echipe tactice au sosit la fata locului, izoland cladirile Parlamentului.

Premierul canadian Stephen Harper a parasit cladirea Parlamentului si se afla in siguranta, a anuntat biroul primului-ministru.

Potrivit AFP, soldatul a supravietuit atacului.

Incidetul survine la doua zile dupa ce doi soldati canadieni au fost calcati cu masina, in apropiere de Montreal, de o persoana care se convertise recent la islamism.