¬Asistenta medicala spaniola care a fost prima persoana contaminata cu Ebola in afara Africii nu mai are incarcatura virala, potrivit rezultatelor unui test efectuat duminica, a anuntat guvernul spaniol. Rezultatul testului la care a fost supusa astazi Teresa Romero, 44 de ani, internata pe 6 octombrie la spitalul Carlos III din Madrid, "este negativ", a declarat Comitetul interministerial responsabil de monitorizarea virusului in Spania intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Ea va fi supusa unui nou test "in urmatoarele ore", a precizat Comitetul, adaugand ca "starea de sanatate a pacientei... cunoaste o evolutie favorabila".

Teresa Romero, o asistenta ce lucreaza in acelasi spital Carlos III, a devenit la 6 octombrie prima persoana contaminata cu virusul Ebola in afara Africii.

Ea a dezvoltat primele simptome pe 29 septembrie dupa ce a tratat doi misionari de febra hemoragica Ebola care fusesera repatriati respectiv la 8 august si 22 septembrie si au decedat cateva zile mai tarziu.

Cincisprezece persoane - inclusiv sotul asistentei - care au avut contact cu pacienta se afla sub observatie in acelasi spital. Ele "nu prezentau simptome" duminica, potrivit comunicatului. Este nevoie sa se astepte 21 de zile, perioada de incubatie, pentru a fi sigur ca nimeni nu a fost contaminat in timpul spitalizarii bolnavei.