Confruntarile armate dintre fortele ucrainene si separatistii pro-rusi s-au soldat cu moartea a doi civili, sambata, la Donetsk, la o zi dupa o serie de reuniuni intre liderii rus, ucrainean si europeni, a constatat AFP, in timp ce armata a anuntat doi morti in randurile sale in ultimele 24 de ore.

La Donetsk, cel mai mare oras aflat sub controlul rebelilor, un proiectil a lovit o casa intr-un cartier rezidential situat la periferia de vest, ucigand doi civili, au constatat jurnalistii AFP.

De asemenea, in cursul zilei, tiruri de artilerie au fost auzite provenind dinspre zona aeroportului, situat in nordul orasului, unul dintre principalele puncte de tensiune de pe linia frontului.

Potrivit unui purtator de cuvant al armatei ucrainene, Volodymyr Poliovy, doi soldati si-au pierdut viata in ultimele 24 de ore in estul tarii. Unul dintre soldati a fost ucis de un lunetist la un baraj rutier, al doilea de un tir de mortiera, a detaliat el, fara a preciza insa locurile exacte. Alti trei soldati au fost raniti.

Poliovy a acuzat rebelii pro-rusi ca "incalca in continuare acordul de incetare a focului in mai multe zone", inclusiv aeroportul din Donetsk, unde fortele ucrainene au fost bombardate de doua ori in 24 de ore.

Ostilitatile din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 3.700 de morti incepand din luna aprilie, potrivit ONU, si continua in pofida instituirii unui armistitiu la 5 septembrie.

Mai multe reuniuni intre presedintele ucrainean Petro Poroshenko, omologul sau rus Vladimir Putin si liderii europeni, desfasurate vineri la summitul de la Milano, nu au dus la un progres major in procesul de pace, in pofida catorva pasi inainte pe anumite puncte, precum supravegherea frontierelor ruso-ucrainene cu drone.