Un britanic suspectat ca a contractat virusul Ebola a murit in Macedonia, a declarat joi un oficial guvernamental macedonian, iar un al altul este la randul sau suspect, relateaza Reuters. De asemenea, in Cehia, un barbat care a calatorit in Liberia este testat pentru virusul Ebola, dupa ce a prezentat simptome.

Cei doi britanici stateau la un hotel din Skopje, pe care autoritatile au luat decizia joi seara sa il inchida si sa il plaseze in carantina, cu personalul hotelului si cel de-al doilea barbat suspectat ca a contractat boala aflandu-se inauntru.

Un oficial al ministerului Sanatatii a precizat ca acesta a ajuns in capitala Skopje pe 2 octmbrie din Marea Britanie si a fost dus la spital la ora 15.00 joi, unde a murit la cateva ore mai tarziu.

El avea febra, vomita si avea hemoragie interna.

“Acestea toate sunt simptome de Ebola, ceea ce ridica suspiciuni la acest pacient, a declarat oficialul.

Virusul, care se raspandeste prin contact direct cu lichidele corporale de la persoana infectata, a ucis aproape 4000 de persoane in Africa de Vest incepand cu luna martie.

In Spania, sapte persoane sunt izolate, dupa ce starea asistentei medicale suspecta ca a contractat virusul s-a inrautatit.

Mostrele pentru analize sunt trimise in Germania, rezultatele fiind asteptate vineri.