Pana acum se credea ca toti pasagerii avionului malaezian Boeing 777, apartinand companiei Malaysia Airlines, care s-a prabusit la 17 iulie in estul Ucrainei, au murit pe loc, insa una dintre victime a fost descoperita cu o masca de oxigen pe fata, scrie joi ziarul olandez Volkskrant, care il citeaza pe ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, potrivit Unian si Ria Novosti, citate de Agerpres.

Ancheta in acest caz se desfasoara sub conducerea Olandei, tara care a fost cel mai greu incercata de tragedia aviatica din estul Ucrainei, avand in vedere ca 193 de victime din cele 298 aveau cetatenie olandeza.

"Stiti ca cineva (dintre morti) a fost gasit cu o masca de oxigen pe fata? Rezulta ca a avut timp sa o faca. Nu trebuie sa excludem aceasta posibilitate", a declarat ministrul olandez de Externe,intr-o emisiune difuzata in noaptea de miercuri spre joi.

In plus, ministrul Timmermans a dezvaluit in premiera unele detalii ale anchetei in curs de desfasurare.

Zborul MH17, pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prabusit la 17 iulie in regiunea Donetk.

La bordul aeronavei se aflau 298 de persoane. Toate au murit.

Pana acum versiunea dominanta a fost cea sustinuta de Kiev si Occident, potrivit careia avionul malaezian a fost doborat, din greseala, de rebeli prorusi cu un sistem de rachete avansat sol-aer, adus din Rusia. Separatistii ar fi confundat avionul de pasageri cu unul militar ucrainean.

Un raport preliminar cu privire la cauzele acestui incident, dat publicitatii anterior, releva ca avionul Boeing-777 a fost doborat in zbor de un "numar mare de proiectile cu mare viteza" care au dezmembrat aparatul "in bucati".

Pentru determinarea finala a cauzelor prabusirii avionului malaezian va fi nevoie de investigatii suplimentare. Un raport complet este asteptat anul viitor.