Exasperarea unei parti a locuitorilor in fata paraliziei Hong Kong-ului a inceput sa se faca simtita vineri in fosta colonie britanica, unde au aparut confruntari cu manifestantii pro-democratie in cartierele comerciale, scrie AFP.

Circa 200 de manifestanti s-au confruntat cu un grup mai mare de contra-manifestanti intr-un loc secundar al mobilizarii.

Tonul a urcat la Mong Kok, cartier comercial si dens populat, in momentul in care contra-manifestantii au incercat sa inlature baricadele. "Dati-ne inapoi Mong Kok! Noi, locuitorii din Hong Kong, avem nevoie sa mancam", a strigat unul dintre ei.

Politia a intervenit pentru a separa cele doua grupuri formand un cordon.

Si la Causeway Bay, un alt templu al shopping-ului si centru secundar al mobilizarii, s-au inregistrat incidente, cand 25 de manifestanti s-au confruntat cu circa 50 de persoane.

"Asta nu e democratie, avem novoie sa ne hranim copii", a strigat o femeie. Trecatorii au aplaudat dezmembrarea unor baricade.

Locuitorii fostei enclave britanice trecuta sub tutela chineza in 1997 si-au reluat munca vineri, dupa doua zile de sarbatoare nationala.

De sase zile, principalele artere ale orasului sunt blocate. Cartiere intregi sunt blocate, in special in jurul locului principal al miscarii de contestare, unde se afla cladirile administratiei, in centrul Hong Kong-ului. Activitatile economice sunt puternic perturbate.

Miscarea pro-democratie cere instaurarea unul vot universal deplin si demisia sefului executivului local, Leung Chun-ying, pe care il considera marioneta Beijingului. Un dialog ar urma sa se deschida intre miscarea studentilor, varful de lance al mobilizarii, si autoritatile locale.