Marea Britanie a realizat primele raiduri aeriene in Irak impotriva grupului Stat Islamic (SI), reusind sa distruga un post de artilerie si un vehicul echipat cu o mitraliera grea, scrie AFP.

Aceste doua lovituri "tinta", efectuate de doua avioane de vanatoare Tornado, s-au incheiat cu succes, a anuntat Departamentul de Aparare, care nu a specificat momentul sau locul exact al acestor raiduri.

Avioanele se aflau intr-o misiune de recunoastere cand li s-a cerut sa vina in ajutorul soldatilor kurzi amenintati de jihadistii SI, in nord-vestul Irakului.

"Am identificat si atacat un post de artilerie care ameninta fortele kurde si apoi un vehicul inarmat aflat in apropierea unei tabere a Statului Islamic", a declarat ministrul apararii Michael Fallon, adaugand ca cele doua avioane Tornado s-au intors in siguranta la baza.

Acestea sunt primele bombardamente dupa ce Marea Britanie s-a alaturat vineri coalitiei militare internationale, dupa adoptarea de catre Parlament a unei motiuni care autorizeaza loviturile aeriene in Irak.