Un american, care ar fi incercat recent sa converteasca la Islam mai multi dintre colegii sai de munca, l-a decapitat pe unul dintre ei la scurt timp dupa ce a fost concediat, a anuntat vineri politia, potrivit AFP. Tragedia intervine dupa o serie de decapitari ale unor cetateni occidentali de catre combatanti jihadisti din cadrul Statului Islamic, filmate si postate online.

Tragedia s-a produs joi intr-o societate alimentara din statul Oklahoma (centru sud), unde muncea suspectul, identificat ca Alton Nolen, in varsta de 30 de ani.

Dupa ce a aflat ca a fost concediat, "Nolen a mers in parcare, si-a condus masina chiar pana in fata intrarii in societate (...) apoi a ajuns prin intrarea principala pana la receptie", a explicat un purtator de cuvant al politiei din orasul Moore, jeremy Lewis.

"Nolen a sarit asupra (colegei sale - n.red.) lui Collen Hufford si a ucis-o cu un cutit. In timpul acestui atac, Nolen a taiat capul victimei", se arata intr-un comunicat.

Suspectul a atacat apoi un alt coleg cu un cutit, inainte de a fi impuscat de directorul de operatiuni al firmei. Cea de a doua victima si suspectul au fost transportati la spital si se afla in stare stabila.

"Dupa ce colegii de munca ai lui Nolen au fost interogati, am aflat ca a incercat recent sa converteasca la religia musulmana mai multi angajati", a precizat purtatorul de cuvant.

Avand in vedere natura crimei, politia locala a contactat Biroul Federal de Investigatii (FBI), a mai aratat reprezentantul autoritatilor.