Mai multi pasageri evrei ultra-ortodocsi ai unei curse New York-Tel-Aviv care au refuzat sa se aseze langa femei au transformat zborul intr-un cosmar pentru restul pasagerilor, scrie presa israeliana, preluata de AFP.

Pasagerii zborului companiei aeriene El Al cu plecarea din New York au aterizat miercuri pe aeroportul Ben Gurion dupa "11 ore de cosmar", a sus unul dintre pasageri, citat de site-ul de stiri israelian Ynet.

Inainte de decolare, vazand ca trebuie sa se aseze langa femei, mai multi pasageri ultra-ortodocsi au cerut vecinilor sa schimbe locurile, mergand pana acolo incat sa propuna bani celor care pareau refractari.

Cand au vazut ca nu reusesc, barbatii au refuzat sa se aseze si au ramas in picioare pe aleea centrala, provocand o intarziere importanta, in conditiile in care comandantul aeronavei a refuzat sa decoleze pana cand nu sunt asezati toti pasagerii, potrivit Ynet.

In cele din urma, pasagerii ultra-ortodocsi au acceptat sa se aseze alaturi de femei in timpul decolarii, parasindu-si insa apoi locurile pentru a se aseza pe aleea centrala pe toata durata zborului, unde s-au rugat cu voce tare si au impiedicat de facto orice alta persoana sa treaca.

"Am incerca sa marg la toaleta dar a fost misiune imposibila", povesteste Galit, o pasagera.

Potrivit Ynet, compania aeriana El Al a promis sa analizeze circumstantele acestui incident.

Refuzand orice contact cu femeile, altele decat sotiile lor, acesti evrei ultra-ortodocsi si-au multiplicat in ultimii ani scandalurile in public in Israel, in special in autobuze.

Evreii din Israel si din diaspora celebreaza de miercuri pana vineri seara noul an evreiesc, care marcheaza trecerea in anul 5775.