Curtea de Apel Paris a suspendat marti ancheta in care fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare pentru coruptie, in luna iulie, fiind suspectat ca a incercat sa obtina de la un magistrat informatii despre un dosar judiciar care il viza, informeaza AFP citand surse apropiate anchetei.

Nicolas SarkozyFoto: Agerpres/AP

Decizia luata de presedintele camerei de investigare din cadrul instantei nu a fost motivata si nu poata fi atacata cu recurs. Suspendarea anchetei ii ofera un ragaz lui Nicolas Sarkozy, chiar daca acesta el ramane in curs de investigare.

Decizia apare la cateva zile dupa ce intoarcerea politica sa politica a devenit oficiala si si-a anuntat candidatura la presedintia partidului sau, UMP.

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare in data de 1 iulie pentru coruptie, trafic de influenta si divulgarea secretului profesional, anunta la acea vreme parchetul national financiar din Franta. Aceata decizie a intervenit dupa peste 15 ore de arest preventiv, o decizie fara precedent pentru un fost sef de stat.

Aceeasi masura a fost dispusa pentru avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, si pentru inaltul magistrat Gilbert Azibert. Nicolas Sarkozy nu este supus unui control judiciar, potrivit AFP.

Punerea sub acuzare indica faptul ca exista probe serioase si consistente care indica implicarea probabila a unui suspect intr-o infractiune.

Sarkozy denunta atunci o "instrumentalizare politica a justitiei" in dosarul in care este acuzat de coruptie si sustineaa ca nu a comis "niciodata" "un act contrar principiilor republicane sau statului de drept", potrivit unui extras dintr-un interviu acordat TF1 si Europe 1 si citat de AFP.