O grupare islamista afiliata organizatiei teroriste Stat Islamic a revendicat, luni noaptea, intr-o inregistrare video, rapirea unui cetatean francez in Algeria si a amenintat ca il va executa in urmatoarele 24 de ore daca Franta nu va opri atacurile aeriene contra jihadistilor in Irak, scrie AFP.

In acesta inregistrare, gruparea islamista algeriana "Jund al-Khilafa" (Soldatii Califatului), afiliata organizatiei teroriste Statul Islamic, il arata pe cetateanul francez luat ostatic, Herve Pierre Gourdel, carandu-i presedintelui francez sa rezolve situatia.

Ostaticul sta jos pe pamant, inconjurat de doi barbati mascati si inarmati cu arme Kalasnikov. Ostaticul spune ca este originar din Nisa si este ghid montan. El precizeaza ca a ajuns sambata in Algeria si ca a fost rapit duminica seara.

"Ii las lui Hollande, presedintele statului francez criminal, grija de a opri atacurile contra Statului Islamic in urmatoarele 24 de ore dupa publicarea acestui comunicat sau cetateanul francez Herve Gourdel va fi macelarit", spune in inregistrare unul dintre cei doi barbati inarmati.

Potrivit autoritatilor franceze si algeriene, Herve Pierre Gourdel a fost rapit in apropiere de localitatea Tizi Ouzou, situata la 110 kilometri est de Alger.

Imediat dupa anunt, presedintele francez, Francois Hollande a vorbit cu premierul algerian, Abdelmalek Sellal si au anuntat o cooperare "totala" intre cele doua tari pentru a-l elibera pe Gourdel, a anuntat presedintia franceza luni seara.