Un reportaj BBC arata cum o grupare de romani este implicata in aranjarea de casatorii false intre persoane de acelasi sex, dupa legalizarea recenta a mariajelor gay in Marea Britanie. Casatoriile intre persoane de acelasi sex au devenit legale in martie, dar la mai putin de cateva saptamani de la intrarea in vigoare a legislatiei, bandele criminale au inceput sa organizeze casatorii gay false pentru cei care doresc sa "pacaleasca" serviciul de imigrari.

O jurnalista BBC a lucrat sub acoperire pentru a expune frauda si a descoperit o banda care organiza casatorii gay false pentru 10.000 de lire sterline.

Reporterul a pretins ca este un imigrant ilegal, care dorea o casatorie falsa de urgenta pentru a putea ramane in Marea Britanie, in timp ce alt ziarist a pretins ca este unchiul acesteia.

Petru si Ricardo, liderii bandei, s-au laudat la reporterii sub acoperire ca au "aranjat" nunti sub acoperire "de multe ori".

Ei i-au oferit jurnalistei doua mirese romance false, ambele declarand ca nu sunt lesbiene, dar ca sunt dispuse sa se prefaca si sa se casatoreasca cu oricine pentru bani.

Alexandra, una dintre fete, a spus ca a mai organizat alte sase nunti false si stie cum sa ii insele pe ofiterii de imigrare.

"Trebuie sa declaram ca traim impreuna... Nu se va intampla, dar asta trebuie sa spunem", i-a explicat Alexandra reporterului BBC.

Romanca a spus ca ar putea aranja si o sedinta foto "romantica" cu ele doua, menita sa convinga autoritatile ca sunt intr-o relatie autentica, explicand ca va trebui "sa ne tinem de mana, sa ne tinem in brate...trebuie".

Potrivit celor mai recente date, numarul nuntilor false s-a triplat in ultimii ani.

"Aici in Brent, Ministerul de Interne Home Office opreste casatorii in fiecare saptamana. Credem ca in multe cartiere din Londra, 20-30% dintre casatorii sunt efectuate pentru evitarea controlului din partea serviciilor de imigratie[..]Totusi, este posibil sa fie mai greu de observat semnele in cazul cuplurilor gay, fie ca este vorba de barbati sau de femei", a declarat Mark Rimmer, seful Registration and Nationality Services din Brent.

Este usor daca esti gay

Banda investigata de echipa BBC a sustinut ca incalcarea legii, prin organizarea de nunti gay false, este un proces foarte usor.

Ricardo a spus ca nu a avut niciodata probleme cu politia sau cu ofiterii de la imigrare.

"Spui . Nu mai exista alte intrebari pentru tine. Este usor daca esti gay", a explicat Ricardo.

James Brokenshire, ministrul pentru Imigratie si Securitate, a declarat ca ceea ce au descoperit jurnalistii este deranjant si le-a ordonat echipelor sale sa demareze o ancheta in acest caz.