Doi civili au fost ucisi si trei raniti miercuri in tirurile de artilerie din Donetsk, bastionul rebelilor prorusi din estul Ucrainei, au anuntat miercuri autoritatile locale, informeaza AFP.

Primaria din Donetsk a facut acest anunt la o zi dupa adoptarea de catre deputatii ucraineni a unui proiect de lege ce ofera autonomie sporita regiunilor separatiste, in cadrul protocolului de pace semnat de Kiev si separatisti.

“Fortele armate ucrainene respecta armistitiul”, a afirmat in fata jurnalistilor purtatorul de cuvant al Consiliului national de securitate si aparare. “Insa gruparile militare ilegale si trupele rusesti continua sa traga asupra pozitiilor fortelor antiteroriste, in special langa aeroportul din Donetsk”, a precizat el.

Premierul Arseni Iatseniuk a informat ministerul apararii, miercuri, sa se asigure ca fortele guvernamentale sunt in alerta de lupta, in ciuda armistitiului. “Rusia nu ne da pacea, astfel ca ii cer ministerului apararii sa fie pregatit de lupta”, a spus Iatseniuk, potrivit Reuters.

Aplicarea planului de pace al presedintelui ucrainean Petro Poroshenko nu inseamna “relaxarea muncii ministerelor apararii si internelor”. “Pregatirea totala (este necesara. Nu putem crede pe nimeni, in special pe rusi”, a spus el.