Primul studiu clinic al unui vaccin impotriva Ebola, care a inceput in Statele Unite la inceputul lunii septembrie, pe o mana de voluntari, nu a starnit pana acum reactii adverse, a declarat marti un inalt oficial american din sanatate.

Vaccinul, dezvoltat de laboratorul britanic GlaxoSmithKline de mai multi ani cu Institutul American de Sanatate (NIH), care a dat rezultate foarte bune la maimute, este obiectul unui studiu clinic pe zece persoane incepand din 2 septembrie.

"Pana in prezent nu exista semne" care sa indice reactii adverse grave, a declarat Dr. Anthony Fauci, director al Institutului National de Alergii si Boli Infectioase (NIAID).

Inca zece voluntari vor primi vaccinul in zilele urmatoare, a adaugat oficialul. In total douazeci de persoane cu varste intre 20 si 50 de ani participa la acest studiu clinic in capitala Washington.

Rezultatele complete ale acestui studiu vor fi cunoscute la sfarsitul anului.

Febra hemoragica Ebola a ucis pana acum 2.461 de persoane in Africa de Vest din 4.965 de cazuri, potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii publicat marti.