Rusia isi va intari dispozitivul militar din "zona Crimeii" din cauza agravarii crizei din Ucraina si a cresterii numarului fortelor straine din apropierea granitei rusesti, a anuntat marti ministrul Apararii, Serghei Shoigu, citat de AFP.

"Situatia din Ucraina s-a agravat serios si prezenta militara straina a crescut in imediata apropiere a granitei noastre", a spus acesta, facand referire la exercitiile militare care implicat 15 tari, printre care SUA si Romania, si care au inceput luni in vestul Ucrainei.

"Una dintre sarcinile noastre prioritare este sa amplasam o forta militara completa si auto-suficienta in zona Crimeii", a anuntat Shoigu, in cadrul unei reuniuni a consiliului de administratie al ministerului Apararii.

Aceasta intarire a dispozitivului militar "este in mare parte legate de extinderea districtului militar dupa integrarea Crimeii", peninsula ucraineana anexata de Moscova in martie.

Activitatile districtului militar vor fi planificate pana in 2020 "tinand cont de masurile destinate asigurarii securitatii Rusiei pe teritoriul Crimeii", potrivit ministrului.

Potrivit NATO, o mie de soldati rusi se afla in prezent in estul Ucrainei in timp ce alti 20.000 raman masati de-a lungul granitei ruso-ucrainene.