Un deputat pro-Kremlin a cerut, luni, Parchetului rus sa lanseze o ancheta impotriva canalului de televiziune Euronews pentru "insulte" la adresa lui Vladimir Putin, afirmand ca postul de stiri a lezat interesele nationale ale Rusiei, relateaza AFP.

"Am depus plangere la Parchetul Rusiei impotriva unui reportaj difuzat de postul Euronews in care nationalisti ucraineni trag cu arma inspre un portret al lui Vladimir Putin infatisat cu trasaturile lui Hitler", a declarat pentru AFP deputatul partidului la putere Rusia Unita, Mihail Markelov.

Materialul in cauza, difuzat vinerea trecuta, prezenta soldati ucraineni antrenandu-se folosind ca tinta pentru exercitii de tragere un portret al presedintelui rus modificat pentru a semana cu Hitler.

"Euronews emite in lumea intreaga, iar aceste imagini sunt inadmisible, intrucat insulta nu numai presedintele rus, ci si un popor intreg care a cunoscut ororile fascismului", a scris deputatul in plangerea adresata Parchetului.

"Solicit Parchetului sa deschida o ancheta cu privire la acest reportaj care lezeaza interesele nationale ale Rusiei", a mai aratat Markelov.

El a evocat totodata posibilitatea de a "refuza vize de intrare" in Rusia celor responsabili de difuzarea materialului.

Markelov a mai declarat ca asteapta reactia Autoritatii de supraveghere a mass-media (Roskomnadzor), pe care a sesizat-o de asemenea, si care are dreptul de a interzice difuzarea postului de stiri in Rusia.

Roskomnadzor "va analiza cu atentie" plangerea, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Vadim Ampelonski.

"Daca expertii nostri considera ca este cazul, vom lansa o expertiza a reportajului video in cauza", a precizat pentru AFP Ampelonski, care nu a exclus posibilitatea de a adresa Euronews un avertisment.

Roskomnadzor poate bloca accesul la un serviciu de media dupa doua avertismente lansate impotriva acestuia intr-un interval de 12 luni.