Efectuarea de lovituri aeriene americane impotriva Statului Islamic in Siria, fara un mandat din partea ONU, ar constitui o "incalcare grosolana" a dreptului international, a apreciat joi purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, potrivit AFP.

"Presedintele american a anuntat posibilitatea unor lovituri contra pozitiilor din Siria ale gruparii Statul Islamic, fara acordul guvernului legal (regimul Bashar al-Assad)", a declarat Alexander Lukashevich.

"O astfel de initiativa, in absenta unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU, constituie un act de agresiune, o incalcare grosolana a dreptului international", a adaugat Lukashevich in cursul unei conferinte de presa a diplomatiei ruse, sustinatoare traditionala a regimului sirian.

Presedintele american Barack Obama s-a declarat, miercuri seara, pregatit sa lanseze atacuri aeriene in Siria impotriva gruparii Statul Islamic si a anuntat ca fortele americane vor extinde raidurile pe care le efectueaza impotriva jihadistilor din Irak. "Nu voi ezita sa actionez impotriva Statului Islamic in Siria, precum si in Irak", a declarat Obama intr-un discurs sustinut la Casa Alba.