Rusia va adopta masuri "comparabile" pentru a raspunde posibilelor noi sanctiuni impotriva sa din partea Uniunii Europene, a declarat joi purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, potrivit agentiei Interfax, transmite Reuters.

Statele UE au convenit joi sa puna in aplicare, pana la sfarsitul acestei saptamani, un nou pachet de sanctiuni impotriva Rusiei, ca raspuns la politica Moscovei in Ucraina.

"Autoritatile ruse au anuntat in mai multe randuri ca vom lua masuri corespunzatoare, iar raspunsul nostru va fi comparabil cu actiunile UE", ar fi declarat Alexander Lukashevich, potrivit Interfax.

UPDATE: Rusia a pregatit noi masuri de retorsiune fata de sanctiunile adoptate de UE

Rusia a pregatit noi masuri de retorsiune fata de sanctiunile UE, preconizand in special restrictii la importurile anumitor masini sau produse din industria usoara, a declarat joi un consilier al Kremlinului.

"Ministerul Economiei a pregatit deja, din cate stiu, lista produselor" care vor fi vizate de noile masuri, pe langa produsele alimentare aflate deja sub embargo, a declarat acest consilier, Andrei Belousov, pentru agentia de presa RIA Novosti, citeaza Mediafax.

"Dar sper ca bunul simt va prevala si nu vom fi constransi sa adoptam aceste masuri", a adaugat el.

Intrebat cu privire la produsele care ar putea fi vizate, el a citat "o serie de produse non-agricole pentru care partenerii nostri, in special europenii, depind mai mult de Rusia decat (depinde) Rusia de ei", a precizat oficialul rus.

"Este vorba de exemplu de importurile de automobile, in primul rand cele de ocazie, sau produsele din industria usoara pe care putem sa le producem singuri", a adaugat consilierul.

In replica la sanctiunile occidentale, Moscova a decretat deja un embargo asupra majoritatii produselor alimentare din tarile care au impus sanctiuni Rusiei, provocand cresterea preturilor anumitor produse pe piata rusa, precum carnea.