O racheta antiaeriana ucraineana Osa-M a creat marti o situatie neprevazuta in timpul manevrelor din Marea Neagra, la care participa NATO si Ucraina, a relatat miercuri Ria Novosti, citind mass-media ucrainene si ruse.

O racheta trasa de pe distrugatorul ucrainean Ternopol a cazut in apa, a iesit la suprafata si s-a indreptat spre nava, dar nu a ajuns si a cazut din nou, potrivit Agerpres.

Acest episod a fost filmat si postat de marinari ucraineni, aparent, pentru a demonstra ca starea armatei ucrainene lasa mult de dorit, relateaza postul de televiziune Kanal 5.

In paralel cu manevrele NATO, Rusia a procedat in aceeasi zi la tiruri in Marea Neagra, utilizand baterii de rachete desfasurate pe coasta si avioane de lupta ale aviatiei navale.

Un sistem mobil defensiv de coasta Bastion a distrus tinte la suprafata, instalate la sud-est de Sevastopol, unde se afla baza Flotei Rusiei din Marea Neagra.

Patru avioane de lupta Su-24 din cadrul Flotei ruse din Marea Neagra au lovit, de asemenea, tinte conventionale imitand un grup naval advers.