Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov afirma ca este "greu de enervat", datorita unei experiente diplomatice bogate, si a recunoscut ca poarta tricouri ale brandului rus "Oamenii politicosi", devenit cunoscut dupa evenimentele din Crimeea, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica, citata de Mediafax.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

"Doar un novice isi poate permite sa-si piarda capul cand nu poate gasi o iesire din situatie, eu insa, slava Domnului, am reusit sa vad multe de-a lungul carierei mele diplomatice", a declarat Lavrov.

"Rabdarea, de care are nevoie orice persoana, este foarte pretuita in profesia noastra. Sunt greu de enervat, dar nu riscati sa verificati acest fapt", glumeste ministrul rus, intr-un interviu pentru Itar-Tass, publicat joi dimineata.

El a relatat ca a reusit sa se odihneasca "putin vara aceasta".

"Subliniez ca m-am odihnit in Rusia", a afirmat Lavrov, mentionand ca atunci cand a acceptat postul de ministru de Externe, i-a cerut presedintelui Vladimir Putin dreptul de a pleca la odihna o data in an, fara paza si in compania prietenilor.

"Aceasta a fost rugamintea mea, pe care Vladimir Vladimirovici (Putin) a sustinut-o", a adaugat el, mentionand ca presedintele rus este o persoana care "te lasa sa-ti expui parerea si niciodata nu impune ultimatumuri".

De asemenea, Putin este "foarte atent si poate asculta ca nimeni altul", a afirmat Lavrov.

El a marturisit ca ii place sa cante la chitara, dar in prezent canta mai rar.

"Pentru aceasta trebuie sa ai dispozitie buna si companie", a explicat ministrul.

Lavrov a recunoscut ca nu este foarte interesat de gastronomie, iar in timpul liber urmareste posturile de stiri din Rusia, CNN, BBC si postul ucrainean News One".

Ministrul rus a mai spus ca are tricouri cu ale brandului "Oamenii politicosi", care a devenit cunoscut dupa anexarea Crimeei de catre Rusia si care ilustreaza militari prorusi.

"Am primit in dar cateva. Imi plac in special cele pe care sunt apar imagini cu persoane purtand masti si ochelari", a adaugat el.