Premierul britanic David Cameron i-a implorat pe scotieni marti sa nu voteze pentru independenta in referendumul de saptamana viitoare si a promis sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a pastra unitatea Marii Britanii, transmite Reuters.

David CameronFoto: Agerpres/Xinhua

Dupa ce a anuntat ca va lipsi de la sesiunea saptamanala de intrebare-raspuns din parlament pentru a face campanie pentru uniune in Scotia, Cameron a declarat ca restul UK doreste ca Scotia sa ramana in regat.

“Voi face tot ce pot”, a spus el pentru BBC. “In final, ramane ca oamenii din Scotia sa decida, dar vreau sa stie ca restul Regatului Unit vrea ca ei sa ramana”, a spus premierul britanic.

Potrivit unui sondaj citat marti de Reuters, numarul celor care vor spune “NU” independentei Scotiei a scazut la 39% de la 45% luna trecuta, in timp ce sustinerea pentru “DA” a crescut la 38%.

Referendumul va avea loc pe 18 septembrie.

In cazul in care se va vota pentru independenta, Marea Britanie si Scotia vor avea la dispozitie 18 luni pentru a imparti totul, de la petrolul din Marea Nordului si pastrarea lirei sterline pana la statutul de membru al UE si principala baza de submarine nucleare.