Rusia ar putea incepe sa restrictioneze alimentarea cu electricitate a Ucrainei daca taierile de curent din Crimeea vor continua, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev intr-un interviu pentru editia de luni a cotidianului Vedomosti, transmite RIA Novosti, potrivit Agerpres.

"Anumite parti din Ucraina se confrunta de asemenea cu o penurie de electricitate si primesc energie electrica din Rusia. Iar cel care a luat deciziile deloc intelepte de a restrictiona alimentarea cu electricitate a Crimeii ar trebui sa stie ca sunt posibile masuri simetrice", a spus Medvedev.

Agentiile ruse de presa au relatat ca la 31 august intreruperi de cateva ore ale alimentarii cu electricitate s-au produs in mai multe orase din Crimeea, peninsula ucraineana anexata in martie de Rusia, autoritatile locale acuzand atunci Kievul de '"sabotaj". Potrivit autoritatile din Crimeea, Ucraina reduce alimentarea cu electricitate in fiecare seara, mai scrie RIA Novosti.

Crimeea este puternic dependenta de alimentarea cu electricitate din Ucraina. Kievul asigura 70-80% din consumul de electricitate din peninsula.