Sustinatorii independentei Scotiei sunt pentru prima data in frunte intr-un sondaj care urmeaza sa fie dat publicitatii duminica de Sunday Times, cu 11 zile inainte de referendum, relateaza Agerpres.

Conform sondajului YouGov/Sunday Times, procentul celor care ar vota "da" la referendum este de 51%, in timp ce tabara opozantilor este cotata cu 49%.

Desi diferenta de doua puncte procentuale se inscrie in marja de eroare recunoscuta de sondaje, rezultatul noului sondaj sporeste spectaculos suspansul inaintea referendumului de la 18 septembrie, oferind sanse serioase Partidului National Scotian (SNP) al lui Alex Salmond.

Astfel, tabara care sustine independenta a redus in doar o luna diferenta de 22 de puncte procentuale care o separa de cei care ar vota "nu" la referendum, a precizat Sunday Times.

"Sondajul YouGov arata ca nationalistii au obtinut un avans de doua puncte procentuale si ar urma sa castige la referendum", a adaugat publicatia.

Dupa luni de zile in care sondajele aratau ca adeptii independentei se indreptau spre esec, sondajele recente au aratat ca diferenta se reduce, pana intr-acolo incat a aparut o perspectiva reala ca separatistii sa-si atinga obiectul de a sparge uniunea cu Anglia, veche de 307 ani.