Uniunea Europeana trebuie sa renunte la adoptarea de noi sanctiuni impotriva Rusiei, in conditiile in care la Minsk s-a ajuns la un acord de incetare a focului in Ucraina, considera seful Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), Alexey Pushkov.

"Dat fiind armistitiul incheiat la initiativa lui Putin, UE trebuie sa renunte la noi sanctiuni impotriva Rusiei. La ora actuala este nevoie nu de sanctiuni, ci de pasi in directia pacii", a scris Pushkov pe contul sau de Twitter, potrivit agentiei ruse RIA Novosti, citata de Agerpres.

Autoritatile ucrainene si separatistii pro-rusi au ajuns la un acord pentru incetarea focului in estul tarii in cadrul negocierilor ce au avut loc vineri la Minsk. Armistitiul a intrat in vigoare la ora 18.00. Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a anuntat ca Ucraina a semnat un protocol preliminar pentru incetarea focului cu rebelii si a ordonat armatei sa inceteze ostilitatile. Pe de alta parte, ambasadorii celor 28 de state membre ale UE au convenit vineri seara, la Bruxelles, sa impuna noi sanctiuni economice Rusiei pentru incalcarea suveranitatii Ucrainei.